“Be Yourself - everyone else is already taken.”

Oscar Wilde


ERICA LÖFGREN

Är en frilansande skådespelerska, teater-och dramapedagog, regissör, manusförfattare och yogaledare. Född och uppvuxen i Trollhättan men boende och yrkesverksam i Stockholm, övriga landet och utomlands. Hon jobbar med teater, film och radioteater och bland annat medverkat i  Lisa Ohlins ”Simon och ekarna” och på Teater Tribunalens scen i Stockholm, i regi av Teater Confront. Hennes skådespeleri-och teaterpedagog utbildning fick hon på Wendelsberg Teater och Skolscen. Hon har även utbildat sig inom Meisnerteknik på Neighborhood Playhouse School of the Theatre, i New York och gått kurs på Le Coq i Paris. Numera även certifierad via “Yoga Alliance”, inom Embodied Flow, Yinyoga och Barnyoga.

Erica har flerårig erfarenhet av att jobba med barn och unga, bland annat på Kulturamas Artistskola och med Nacka kulturcentrum i Dieselverkstaden, Sickla. Där har hon undervisat i flertalet teaterkurser i åldrarna 5-15 år, varit konstnärlig ledare och regissör för ett 25-tal produktioner och lett workshops och längre teaterprojekt för skolor och förskolor utifrån teman som exempelvis "Identitet", "Kärlek", "Vänskap", Retorik-kroppens språk", "Serieteckningsutställning", "Orättvisor" med mera. Hennes kunskap, lekfullhet, personliga-och själsliga utveckling är något som också uppskattas i hennes workshops för vuxna och i pensionärsgrupper.

Hennes engagemang, erfarenhet och stora konstnärliga bredd gör henne till en uppskattad pedagog och konstnärlig ledare. Erica fokuserar på att ge deltagarna en möjlighet att utveckla sin fantasi, improvisera, växa i sin identitet, samarbeta, lyssna och bli sedda. Med humor, värme och glädje vill hon att alla ska få utvecklas i sitt kreativa rum utefter sina egna förutsättningar och intresse. Du kan läsa mer om Erica, hennes skådespeleri och projekt på www.ericalofgren.com

Erica ger även möjlighet till lektioner i Teater, Scenframställning och  Monologträning. Skicka gärna ett mejl genom att använda formuläret som finns under "Kontakt"-menyn.

Alla åldrar är välkomna.

“Erica är en underbar pedagog med många fantastiska övningar, som ger både barn och vuxna inspiration och lust att improvisera och agera. Jag har jobbat med henne i två stora Skapande skola projekt, som har givit mig och över 200 elever, intresse för fler kreativa övningar och spellust till framföranden. Jag kan varmt rekommendera Erica!” / Lärare Brotorpsskolan - Skapande skola projekt “Creative Superhero”

"Du är en väldigt positiv person!" / elev i Förskoleklass, Gubbängsskolan - Skapande skola workshop “Creative Saga”

"Samarbetet med Erica som Teater och Dramapedagog kan sammanfattas med tre ord: Ambitiös, kompetent och idérik.." /Torbjörn Nilsson, Arbetsledare Brunns skola - Skapande skola projekt “Identitet”

"Mycket inspirerande och Erica tog verkligen eleverna på deras nivå och fick dem att slappna av och genomföra övningarna." /Rickard Sjöstedt, Arbetsledare Brunns skola - Skapande skola projekt “Identitet”

”Ericas teaterkurs är helt otroligt bra. Min 14-åriga son har gått en termin och började i en grupp som spelat i många år tillsammans. Han är överlycklig efter varje teaterträff. Han berättar med inlevelse om övningarna, gruppdynamiken, att han hittat likasinnade och att han känner samhörighet i gruppen. Han tycker Erica är väldigt duktig och sympatisk.” /Aliki Krantz, mamma till deltagare i Teaterkurs.

”Att gå med i Ericas teatergrupp är ett av de bästa beslut jag någonsin tagit. Jag har träffat många nya vänner, haft det väldigt roligt och lärt mig mycket av Erica. Som teaterlärare tycker jag att Erica är bra, inte bara i att lära ut teater-utan även att kommunicera med elever.” /Teaterkursdeltagare, 14 år

"Man blir glad av teater med Erica och man får vara vem man vill och vad man vill". / Teaterkursdeltagare, 13år


Be Creative! Be Unique! Be You!